Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legót kapnak az iskolák - oktatás céljából!

| 2016. 11. 23. | 19:04:00
A magyar iskolákban is elérhetővé válik a dán cég játékain alapuló oktatási módszer.
Legót kapnak az iskolák - oktatás céljából!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együttműködési megállapodás született a magyar kormány és a Lego között, így a magyar iskolákban is elérhetővé válik a dán cég játékain alapuló oktatási módszer. Nem csak a programozást, de a matekot és a nyelveket is építőkockákkal tanulhatják a diákok. Első körben száz iskolában indítják el a  programot, ahol a legerősebb volt a gyerekek lemorzsolódása - írja az Origo.

A Lego Education segíti a gyerekek motiválását, erősíti a hátrányosabb régiók felzárkózását célzó oktatási stratégiát. Az új módszertan lehetővé teszi, hogy a fiatalok a munkaerőpiacon aktívabb, kreatívabb, versenyképesebb tudással tudjanak majd érvényesülni – mondta a Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos.

A kormány 100 iskolában szeretné elindítani a programot.

A Lego Education tananyagai - legyen szó matematikáról, nyelvtanulásról vagy akár programozásról - ugyanúgy az építőjáték kockáira épülnek, mint a boltokban megvásárolható készletek.

A módszer használata közben megmarad a jól ismert játékosság, ugyanakkor ez egy manuális módszer, ami sokkal hatékonyabbá teszi a tanulás folyamatát, hiszen az ember sokkal könnyebben megjegyzi azokat a dolgokat, amelyek megérinthet, amit maga rakhat össze.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés