Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsi ember lett az MSZP operatív főnöke

| 2016. 11. 29. | 10:57:00
Egyhangúlag döntöttek a megválasztásáról.
Szabolcsi ember lett az MSZP operatív főnöke
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tóbiás József korábbi pártelnök lett az MSZP pártigazgatója, fő feladata választási felkészülés megszervezése lesz - közölte az ellenzéki párt sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a volt pártelnök-frakcióvezető pártigazgatóvá választásáról az MSZP országos elnöksége egyhangúlag döntött. A tájékoztatás szerint Tóbiás Józsefnek pártigazgatóként az operatív, szervezési feladatok felügyelete mellett elsődleges feladata a párt választási felkészülésének megszervezése lesz.
Tóbiás József nyáron távozott posztjáról, miután az MSZP kongresszusa Molnár Gyulát választotta pártelnöknek.
Molnár Gyula június végén az MTI-nek azt mondta, egy ideig ő maga látja el pártigazgatói feladatokat. Előtte Katona Tamás töltötte be ezt a posztot.

Tóbiás József 2002 és 2004 között már volt pártigazgató, 2008 és 2014 között pedig frakcióigazgató volt az MSZP-ben.

Tóbiás József Kisvárdán született 1970-ben, Nyíregyházán érettségizett, majd itt is állt munkába, miközben politizálni kezdett. Az MSZP-hez kötődő Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) 1991-ben városi elnökévé választotta, egy év múlva bekerült az országos elnökségbe, 1997-ben a BIT elnökének választották. Ifjúsági vezetőként 1998-as országgyűlési választáson az MSZP országos listájáról szerzett mandátumot. A pártba csak ebben az évben lépett be.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés