Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szélnek eresztik a szálloda dolgozóit Nyíregyházán?

| 2016. 11. 09. | 10:28:00
Az Erzsébet-programmal lehet kapcsolatban.
Szélnek eresztik a szálloda dolgozóit Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 31-ei hatállyal szinte az összes dolgozójától megvált a négy helyszínen – Balatonvilágoson, Siófokon, Nyíregyházán, valamint Balatonőszödön – szállodákat működtető Erzsébet Üzemeltető Kft. - írja az mno.hu.

Nyíregyházán még nem kapták kézhez a felmondóleveleket, azonban hasonló lépésre számítanak az ottani alkalmazottak is.

A hírt megerősítette a lap érdeklődésére Antal János, Balatonőszöd polgármestere is. Állítása szerint a lépést nem előzte meg semmilyen tájékoztatás, pedig a szálloda végleges bezárása jelentős veszteség lenne a település számára.

Az elbocsátások feltehetően összefüggnek azzal a törvénymódosítással, amelynek értelmében az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. kezelésében lévő ingatlanok december 1-jével visszakerülnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 ezer gyerek üdülhetett kedvezményesen.

A lap szerint az átadás-átvételt kiárusítással is előkészítik. Erről árulkodik az Erzsébet Üzemeltető Kft. szűkszavú hirdetése, amely szerint eladásra kínálják a „Balaton környéki szállodák használt eszközeit az üzemeltetés megszűnésével”. A cég szobák berendezéseit, a műszaki és informatikai, valamint a konyhai és éttermi eszközöket kínál megvételre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés