Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A baloldal a Jobbikkal szövetkezik a Fidesz ellen

| 2016. 12. 12. | 17:25:00
Ilyen még nem volt a magyar politikában.
A baloldal a Jobbikkal szövetkezik a Fidesz ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy civil szervezet, a Társaság az Élhető Szentendréért (TÉSZ) mellé sorakozott föl a baloldal és a Jobbik Szentendrén, ahol január 15-én tartanak időközi választást egy képviselő halála miatt. Eddig nem volt példa arra, hogy a radikálisok és a balliberálisok ilyen konstellációban működjenek együtt a Fidesszel szemben. Az Origo úgy tudja, országos szintről érkezett az ukáz a helyieknek.

A portál szerint a szentendrei modell csak egy kísérlet arra, hogy vajon a 2018-as országgyűlési választáson érdemes-e együttműködniük. A modell lényege, hogy egy látszólag pártfüggetlen jelölt mellé felsorakozva próbálják megverni a Fideszt.

2014 őszén meglehetősen szoros eredmény született. A Fidesz jelöltje 44,5 százalékkal győzött, míg a TÉSZ jelöltje 37,72, az MSZP-é 8,19, míg a Jobbiké 7 százalékot szerzett. Ha automatikusan hozzáadjuk a TÉSZ-hez a Jobbik és az MSZP szavazatait, akkor az 2014-ben több lett volna, mint a kormánypártoké. A mostani összefogás révén tehát meglehetősen szoros versenyre kell számítani januárban - írja az Origo.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés