Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas évet zárt Nyíregyháza

| 2016. 12. 30. | 14:57:00
A polgármester szerint töretlen a fejlődés évek óta.
Izgalmas évet zárt Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon jól sikerült, izgalmas év volt a 2016-os, amit egy olyan tűzijátékkal koronáznak meg, amilyen még nem volt Nyíregyházán. Közel 18 percig fog tartani, s összesen 3524 lövés dördül el, 27 bombetta telepet lőnek fel. Ezt Kovács Ferenc jelentette be évzáró sajtótájékoztatóján. Ekkor kértük rövid évértékelésre a város polgármesterét.

– Folytatódott az elmúlt öt év fejlődése, amely minden területen érezhető. Munkahelyteremtő beruházások valósultak meg, csökkent a munkanélküliség – bocsátotta előre Nyíregyháza első embere, hozzátéve: a város pénzügyi helyzete stabil, az adóbevétel csakúgy, mint tavaly, idén is meghaladja a 10 milliárd forintot. Ez az összeg 2010-ben 7 milliárd volt.

Kiemelte: nagyon fontos beruházások fejeződtek be a közlekedés területén: négysávos lett a Szegfű utca, kiépült a Debreceni-Kígyó utcai csomópont.  Megoldódott a Tímár és a Szántó Kovács János utca csapadékvíz-elvezetése. Számos beruházás előkészítése jövőre indul, ezek a következő időszakban valósulnak meg.

A városnak négy éve nincs hitele és költségvetési hiánya. Kovács Ferenc szerint  sokat jelent, hogy képes sajáterős beruházásokat is megvalósítania megyeszékhely, idén összesen egymilliárd forintot fordítottak erre a célra. A keret kétharmada út- és járdaépítés volt. Aszfaltburkolatot kapott 13 utca, 200 millió forintot pedig járdaépítésre és –felújításra költöttek.

Idősekről gondoskodnak

Emlékeztetett a polgármester arra, hogy 3-4 éve elindított programokat folytatnak: a hagyományokhoz híven idén is csomagot kaptak karácsonyra az idősek.  A város elnyerte az idősbarát és a családbarát önkormányzat címet is. A város mind a 34 óvodája 34 ezer, idén viszont már 76 ezer forintot kapott sporteszközök, mozgásfejlesztő holmik vásárlására.

Komoly figyelmet fordítunk a városszépítésre, a parkok, játszóterek felújítására – folytatta a polgármester. – Kiemelkedő siker volt tavaly a szabadtéri színpad programja, és egyre népszerűbb Sóstó, ahol töretlen a fejlődés.

Fontosak a város lakóinak életében a közösségi programok, városi rendezvények, köztük az országos hírű VIDOR Fesztivál. 

Intézményi felújítások, beruházások, új munkahelyek – minden területen fejlődik a város – sorolta a polgármester, aki kiemelten fontos feladatnak tekinti a következő 2-3 év terveinek előkészítését. A polgármester ezt egy jéghegyhez hasonlította: „a munkálatok 90 százaléka a víz alatt van, a csúcs, a 10 százalék a 2017-18-as évben következik”.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés