Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc húzta a rövidebbet a melegekkel vívott csatában

| 2016. 12. 08. | 13:21:00
A polgármestert elmarasztalták, és még fizetni is kell.
Miskolc húzta a rövidebbet a melegekkel vívott csatában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) elmarasztalta a miskolci polgármestert azért, mert engedélyezte egy LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) egyesületnek, hogy a nevében szerepeljen a Miskolc szó - írja az Index.

Az EBH szerint a polgármester szexuális irányultság, nemi identitás alapján diszkriminálta a Miskolci Mások Egyesületet, és ezzel  megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. A hatóság megtiltotta a polgármesternek, hogy máskor így járjon el, elrendelte, hogy 30 napra hozzák nyilvánosságra a jogsértést megállapító határozatot, és – a hasonló ügyekben szokatlanul szigorúan – 500 ezer forintos bírság megfizetésére is kötelezte.

Az ügy még 2015 végén kezdődött, amikor a Miskolci Mások Civil Társaság nevű, 2013 óta működő LMBTQ-csoport eldöntötte, hogy működési formát vált, egyesületté válik, és a neve Miskolci Mások Egyesület lesz, így fog a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek ügyeivel, jogainak védelmével, érdek-képviseletével foglalkozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés