Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyugdíjasmámor: már elindult a postás a tízezerrel

| 2016. 12. 12. | 20:17:00
Azért a kapuba még ne álljanak ki!
Nyugdíjasmámor: már elindult a postás a tízezerrel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak – közölte a kormány a Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint az érintettek Orbán Viktor miniszterelnöktől is kapnak egy levelet. A kormányfő ebben úgy fogalmaz: szeretnék megbecsülni azokat, akik évtizedeken át azért dolgoztak, hogy az ország talpra álljon és erősödjön. A miniszterelnök szerint a "ma sikereiben az előttünk álló nemzedékek munkája is benne van. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk". 

A Facebook-bejegyzés szerint a levélben Orbán Viktor kitér arra, hogy a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített. Az utalványokról szóló döntésen túl ezért jövőre a legfontosabb élelmiszerek áfája is csökken, emellett a tervezettnél jobban emelkednek a nyugdíjak. A magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra - olvasható a bejegyzésben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 Híradónak elmondta: az Erzsébet-utalványt tartalmazó

borítékban két darab ötezres utalvány található, amelyeket több mint egy évig, 2017. december 31-ig lehet felhasználni.

A miniszterelnök november 29-én, az Idősek Tanácsának ülése után jelentette be, hogy az idén keletkező költségvetési többletből minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés