Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tragédia: utasszállító zuhant a tengerbe

| 2016. 12. 25. | 10:40:00
83 utas és 8 fős legénység utazott rajta.
Tragédia: utasszállító zuhant a tengerbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első adatok szerint a Fekete-tengerbe zuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe - tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget egy nevének elhallgató regionális rendvédelmi vezető.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette a szerencsétlenséget: a tárca közlése szerint a gép roncsait Szoci térségében, a parttól másfél kilométernyire, 50-70 méteres mélységben találtak meg.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a segélyhívó szolgálatokra hivatkozó jelentése szerint megtalálták a szerencsétlenség színhelyet: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren, amely a feltétezések szerint a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

Újévi koncertre tartott egy katonai kórus

A Tu-154 típusú gépen 83 utas – katonák, az orosz hadsereg kórusának tagjai, akik a szíriai hejmimi orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet, valamint kilenc újságíró – és 8 fős legénység tartózkodott.

A Rosszija 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépen a kórus tagjain és a katonákon kívül feltehetően a Pervij Kanal állami televízió és a Zvezda televízió újságírói utaztak. A Zvezda megerősítette, hogy három munkatársa utazott a gépen.

Putyint már értesítették

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a történtekről – közölte Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferencián tárgyal a hadsereg vezetésével a kutatás és mentés megszervezéséről.

Az orosz Nyomozó Bizottság a repülésbiztonság megsértése, illetve arra való előkészület címén bűnvádi eljárást indított a gép lezuhanásának ügyében – közölte a TASZSZ hírügynökséggel Szvetlana Petrenko, a bizottság szóvivője.

A RIA-Novosztyi orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett és lezuhant – jelentette a Rosszija 24 hírtelevízió tudósítója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés