Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen tömegközlekedést javasolnak a szocialisták

| 2017. 01. 24. | 12:27:00
A tüzelő áfáját is csökkentenék.
Ingyen tömegközlekedést javasolnak a szocialisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden szmogos település lakossága Szegedre tekintsen! Az MSZP Nyíregyházi Szervezete kezdeményezi, hogy Nyíregyháza város is kövesse a Dr. Botka László által vezetett Szeged példáját, ahol a szmogriadó idejére ingyenessé tették a tömegközlekedést - áll az MSZP nyíregyházi szervezetének közleményében.

A Szabolcsihírhez is eljutott felhívásban a párt városi szervezete javasolja:

"az új tömegközlekedésre vonatkozó közszolgáltatási szerződés is tegye lehetővé a mindenkori szmogriadó idején az ingyenes közösségi közlekedést. Ez egy olyan intézkedés lehetne, amely hatásosan csökkentené a közlekedő autók számát, és ezzel jelentősen hozzájárulhatna a légszennyezettség csökkenéséhez."

Mint azt már többször hangsúlyoztuk – folytatódik a közlemény –, megyénkben a legalacsonyabb az átlagkereset. Az Euro 5 vagy attól jobb hatásfokú gépjármű vásárlása az itt élők jelentős többségének ma csak álom, miközben a hideg idő és a lehetőségekhez képest magas földgázárak miatt egyre többen kényszerülnek a szilárd tüzelést (a szeméttel, fáradt olajjal való fűtést is) választani.

A szmogriadó idejére vonatkozó ingyenes tömegközlekedés mellett a párt azt is javasolja, hogy a lakossági tűzifa, brikett és pellet ÁFA tartalma a jelenlegi 27-ről 5 százalékra csökkenjen, így mázsánként mintegy 800 forint maradhatna a leginkább rászorulóknál. Így a minőségibb tüzelőanyag csökkenti a légszennyezettséget és az alacsonyabb ÁFA tartalom miatt az adófizetési morál is jelentősen javulna e területen - vélik a szocialisták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés