Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Méltatlan tisztségére a börtönben ülő polgármester

| 2017. 01. 27. | 15:57:00
De ezt még csak most mondta ki a bíróság.
Méltatlan tisztségére a börtönben ülő polgármester
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

126 napja ül börtönben a polgármester, de csak most lett méltatlan tisztségére. A Fidesz korábbi polgármesteréről a bíróság mondta ki a méltatlanságot. A döntés immár jogerős, Kislétán új polgármestert kell választani - írja a magyarnarancs.hu

Szeptember vége óta ül előzetes letartóztatásban Kisléta korábbi fideszes polgármestere. Madácsi Imréről eddig több cikket is írt a lap, a helyi vállalkozó elképesztő ügyei miatt többször is bíróság elé került.

Legutóbb szeptemberben fordult meg a Fővárosi Törvényszéken, de ekkor már elő kellett állítani Madácsit, mert sorozatosan nem jelent meg saját tárgyalásán. Itt végül 4 és fél évet kapott azért, mert két társával együtt több céget alapított, és közel 200 millió forint állami támogatást vett fel megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, akikkel cipőket talpaltattak. Fizetéskor Madácsiék azonban a beígért minimálbér helyett csupán havi 30 ezer forintot fizettek a javarészt nehéz körülmények közt élő nyírségi munkavállalóknak.

A megyei kormányhivatal kezdeményezésére a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság január 13-án elsőfokon megállapította, hogy Madácsi Imre Kisléta polgármestere méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre. A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság pénteken már arról tájékoztatta a magyarnarancs.hu-t, hogy bár a jelenleg is börtönben ülő Madácsi Imre jogi képviselőjén keresztül megfellebbezte az első fokú ítéletet,

szerdán a másodfokon eljáró bírói tanács helybenhagyta az első fokú ítéletet, azaz immár jogerős az a verdikt, miszerint Madácsi Imre méltatlan a polgármesteri posztra.

A településen időközi polgármesterválasztást kell kiírni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés