Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán felmentette Kozma Pétert

| 2017. 01. 06. | 17:36:00
Januárban távozik a kormánymegbízott.
Orbán felmentette Kozma Pétert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor Lázár János javaslatára felmentette tisztségéből Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal-vezetőt, január 15-től távozik a posztjáról. Rajta kívül a Gajda Róbert Békés megyei kormányhivatal-vezetőt is menesztették -írja a hvg.hu.

Kozma Pétert 2014 júliusában nevezték ki a megyei kormányhivatal élére, miután elődjét, Vinnai Győzőt országgyűlési képviselőnek választották Nyíregyházán.

Kozma Péter 1959. szeptember 5-én született Kisvárdán. Ajakon, majd Kisvárdán járt iskolába, ezután az ELTE Állam- és Jogtudományi karán végezte tanulmányait. 1985-ben kezdett dolgozni a Vásárosnaményi Városi Tanács Igazgatási Osztályán, majd 1986. őszétől a Szamosmenti Állami Tangazdaság Főosztályvezető-helyettese volt. 1990 végétől 1998-ig . Nyírkáta jegyzője volt. Az Országgyűlésben 1998. június 25.-től 1999. szeptember 30-ig a területfejlesztési bizottság, majd alkotmány- és igazságügyi bizottság, majd a mentelmi-összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság tagja lett. A Fidesznek 1990 óta tagja. Elvált, egy fia van.

Az Index érdekességként írja, hogy mindkét most felmentett kormánymegbízott előtte Fidesz parlamenti képviselő volt. Gajda Róbert a Fidesz gyulai, Kozma Péter pedig a párt nyírkátai elnöke volt korábban.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés