Hirdetés

Orbánék Kozma Péter mellett a nagykállói járási hivatal vezetőjét is felmentették

Szabolcsihír

2017.01.09. 12:22

Orbánék Kozma Péter mellett a nagykállói járási hivatal vezetőjét is felmentették
Szabolcsihír

Folynak a találgatások, ki lehet Kozma Péter utódja.

Hirdetés

Mint arról pénteken már beszámoltunk, Orbán Viktor január 15-ei hatállyal felmentette tisztségéből Kozma Pétert. Úgy tudjuk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott menesztésének nem szakmai oka volt.

Kozma Péterrel együtt helyettesét, Bogáti Jánost, a kormányhivatal főigazgatóját is meneszti a miniszterelnök.

Információink szerint Bogáti Seszták Miklós miniszter jobb keze volt.

Meglepetésünkre Karakó Lászlót, a Nagykállói Járási Hivatal vezetőjét (volt Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőt, Gávavencsellő korábbi polgármesterét) is felmentette Kozma Péter javaslatára a miniszterelnökséget vezető miniszter még december 30-án. Ő nem januárban, hanem két hónappal később, március 14-ével távozik posztjáról.

Telefonon elértük Karakó Lászlót, aki a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: egyelőre nem kíván erről nyilatkozni.

Karakó László felmentése azért érdekes, mert őt már két éve, Vinnai Győző országgyűlési képviselővé választása után várományosként emlegették a megyei kormányhivatal vezetői posztjára. De nem ő lett, hanem Kozma Péter.

Ettől függetlenül még benne lehet a pakliban, hogy Karakó Lászlót kéri fel Kozma Péter helyére a miniszterelnök, de akkor nem volt túl elegáns felmenteni jelenlegi hivatalából.

Megbízható forrásból úgy értesültünk, Fülöp István, volt megyei közgyűlési elnök, országgyűlési képviselő, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetőjének felmentése is szóba került, ám ő maradt tisztségében.

Ki veszi át Kozma helyét?

Folynak a találgatások, ki lehet a január 15-én távozó Kozma Péter (aki egyébként Kövér László köreihez tartozik) utóda. Egyikként felmerült a már fentebb említett Karakó László, de Lipők Sándor, Kemecse polgármesterének, fejlesztésekért felelős miniszteri biztosnak a nevét is hallottuk a lehetséges várományosok között.

Az sem kizárt – mondta egy megbízható informátorunk –, hogy Hajdú-Biharból hoznak valakit a Szabolcs-Szatmár-Bereg kormánymegbízotti székébe, merthogy itt állítólag állandó torzsalkodás folyik. Mindez hamarosan kiderül, ámbár legutóbb, mikor Vinnai Győzőt országgyűlési képviselővé választották, és megüresedett a helye, két hónap telt el, mire megtalálták utódját. Igaz, akkor a főigazgató a helyén maradt.

Cs.K.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés