Hirdetés

Orbán Viktor csak egy másolatot kap

mti

2017.01.06. 17:24

Orbán Viktor csak egy másolatot kap
Orbán Viktor a várban fogadhatja majd a vendégeit (Fotó: mti)

Puritán berendezést kap a miniszterelnök a várban.

Hirdetés

Megalapozatlan hírek jelentek meg a Miniszterelnökség budai Várba költözéséről csütörtökön - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek telefonon.

Tuzson Bence leszögezte, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová.

Az államtitkár elmondta, hogy Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök "közismerten puritán berendezésű", ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így "semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség".

A külföldi közjogi méltóságok fogadására szolgáló tereket múzeumi tulajdonú vagy abba kerülő bútorokkal kívánják berendezni. A Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban semmilyen döntés nem született - emelte ki.

Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz - hangsúlyozta Tuzson Bence.

Közölte: a kormány arra törekszik, hogy a történelmi hagyományoknak megfelelően abba a környezetbe helyezze a tárcákat, amelyben egykor megtalálhatóak voltak. Így például a Belügyminisztérium saját korábbi, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Pénzügyminisztérium eredeti épületébe tud költözni.

Orbán Viktorminiszterelnök

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés