Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Református lelkész tett utcára egy lányt a dermesztő hidegben

| 2017. 01. 11. | 17:01:00
A szülők feljelentést tettek.
Református lelkész tett utcára egy lányt a dermesztő hidegben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mínusz 15 fokos hidegben tettek hétfő este az utcára a székelyudvarhelyi Református Diákotthonból egy 16 éves székelykeresztúri diáklányt, aki az igazgató állítása szerint megsértette a kollégium házirendjét. A diáklányt az iskolája igazgatója fogadta be a lakásába, aki a lány apjával együtt feljelentést is tett az ügyben.

Az esetről a Székelyhon portál számolt be szerdán. A portál cikke szerint a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskolában tanuló lány kiutasításáról Dobai László református lelkipásztor, a kollégium igazgatója döntött, amiért a tanuló még decemberben nem vett részt egy olyan hétvégi programon, amely a kollégium belső szabályzata szerint kötelező. Az igazgatót az sem bírta jobb belátásra, hogy a diáklány betegsége miatt maradt távol a karácsony előtti csendes napról, és ezt orvosi igazolással is bizonyította.

Dobai László lelkész, az alapítványi háttérrel működő kollégium igazgatója azt mondta, hogy a diáklánynak december 19-én szűnt meg a diákotthonnal való mindennemű kapcsolata, és csak "emberségből" engedte meg, hogy vasárnap éjszaka még ott aludjon. A lelkész szerint a lánynak hétfőn csak a csomagjaiért kellett visszajönnie,

ezt pedig "mínusz húsz fokban is megteheti". 

A diáklány édesapja - aki maga is nevelőként dolgozik - úgy nyilatkozott, hogy az igazgatónővel közösen dokumentációt állítanak össze az esetről, amit elküldenek a kollégiumot fenntartó alapítványnak, a szervezet támogatóinak és az Erdélyi Református Egyházkerület püspökségnek is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés