Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Síelő magyar gyerekek tragédiája Olaszországban

| 2017. 01. 21. | 10:09:00
Veronánál történt baleset.
Síelő magyar gyerekek tragédiája Olaszországban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhat halottja, egy mesterséges kómában tartott, életveszélyes állapotú, két nagyon súlyos, tíz súlyos és tizenhárom könnyű sérültje van az éjfél előtt Olaszországban, Verona közelében történt buszbalesetnek, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet – közölte szombat délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A síelő, 14 és 18 év közötti gyermekeket szállító magyar busz olaszországi balesete a veronai autópálya-kijáratnál, az A4 sztrádán történt – jelentette az Agi olasz hírügynökség. Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Az Agi hírügynökség szerint a busz francia sofőrje is az áldozatok között van.

A hivatalos utaslista szerint 54 fő utazott a buszon, azonban eddig tisztázatlan okból sokkal többen szálltak fel rá.

Az index.hu azt írja, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai Franciaországban síeltek, a busz már hazafelé tartott Magyarországra.

A sérülteket veronai kórházakba szállították. A milánói magyar konzul már a helyszínen van, Milánóból a külügy minden munkatársa Veronába utazik, a római konzul is oda tart, valamint két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja.

Az Országos Mentőszolgálat megkezdte az előkészületeket a veronai tragikus buszbaleset túlélőinek hazahozatalára, kórházi elhelyezésük megszervezésére. Csató Gábor főigazgató vezetésével a helyszínre indul egy szakemberekből álló csoport, hogy ott segítsék a sérültek hazahozatalával kapcsolatos szervezői munkát.

A magyar kormány nevében részvétét és együttérzését kifejezve Szijjártó Péter közölte: a kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja, és mindent megtesz, hogy a családok fájdalmát enyhíteni tudja. 

Geralomo Lacquaniti olasz rendőrparancsnok közlése szerint a 16 halálos áldozat mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták időben elhagyni az ütközés után kigyulladt járművet.

Orbán Viktor miniszterelnök üzenete:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés