Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veronai busztragédia: itthon a negyedik sérült is

| 2017. 01. 23. | 17:24:00
Mindenkit hazahoztak, akit lehetett.
Veronai busztragédia: itthon a negyedik sérült is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stabil a Veronából legutóbb hazahozott sérült állapota - jelentette be a Honvédkórház orvos-igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, az intézményben, Budapesten.

Tamás Róbert közölte:

a buszbaleset hétfőn hazahozott sérültje koponya- és végtagsérüléseket szenvedett, ám állapota stabil, egyelőre műtét szükségessége nem merült fel. 

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára emlékeztetett: már hazaszállították a buszbaleset négy sérültjét - három embert még vasárnap repülőgéppel -, így minden olyan sérült, aki szállítható állapotban volt, megérkezett Magyarországra.

Felidézte, még szombaton kiutazott három mentőorvos Veronába, hogy felmérjék, mely sérültek szállíthatóak Magyarországra. Ennek nyomán került a Honvédkórházba a buszbalesetben megsérült négy felnőtt. Reménykednek abban, hogy a még Veronában kezelt két súlyos sérült is minél hamarabb szállítható állapotba kerül - mondta az államtitkár, aki a kormány nevében kifejezte részvétét a hozzátartozóknak. Kérdésre válaszolva Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, hogy a sérültek a baleset egészére nem emlékeznek, csupán részletekre.

Tamás Róbert orvos-igazgató közölte, hogy a még vasárnap hazaszállított három sérült közül kettőt égési sebekkel kezelnek, egy sérült esetében pedig törés miatt sebészeti beavatkozást terveznek. Annyit árult el, hogy a kórházban kezeltek valamennyien 30 és 60 év közötti felnőttek, és a fizikai sérülések mellett pszichiátriai és pszichológiai ellátást is kapnak. Hozzátette, hogy a még Olaszországban kezelt két beteg állapota súlyos és válságos, továbbá a buszbaleset egyik áldozata könnyű sérülésekkel, járóbetegként kereste fel a kórházat.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A kormány a baleset áldozatainak emlékére hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés