Hirdetés

Valóban a silányabb ételek jutnak a magyarnak

| 2017. 03. 29. | 14:12:00
A miniszter aggasztónak nevezte a helyzetet.
Valóban a silányabb ételek jutnak a magyarnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fazekas Sándor elmondta:

mintegy 100 termék mintáit vizsgálták a szakemberek, és a minták elemzése nyomán kiderült, hogy a multik nagy arányban gyártanak minőségileg silányabb, gyengébb termékeket Magyarországon, illetve szállítanak Magyarországra. Ezért is fontos, hogy ezt a témát a magyar állam, és a Nébih kellő súllyal kezelje.

Hozzátette: aggasztó, hogy a megvizsgált tételek 70 százalékánál kisebb, vagy nagyobb minőségi eltérés volt tapasztalható a Nyugat-Európában forgalmazott termékekhez képest. Ezek a minőségi eltérések szinte minden esetben a magyar fogyasztók kárára voltak tapasztalhatók a mérések alapján.

Sok termék esetében már érzékszervi különbségek is azonnal észrevehetőek, más termékeknél az analitika, a laboratóriumi módszerek segítenek az eligazodásban - jegyezte meg a miniszter.

Hirdetés