Hirdetés

Veronai buszbaleset: alvászavara volt a sofőrnek

| 2017. 03. 29. | 13:45:00
Egy ideig nem is vezethetett.
Veronai buszbaleset: alvászavara volt a sofőrnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Alvászavarokkal kezelték annak a magyar diákokat szállító busznak a sofőrjét, amely január végén, Verona közelében a szalagkorlátnak csapódott, és teljesen kiégett – írja a Velvet információira hivatkozva az inforadio.hu.

A portál szerint két hete Czakó Tibor, a busz bérbe adó Pizolit Kft. ügyvezetője közölte az áldozatok hozzátartozóival és az őket képviselő ügyvédekkel, hogy

az egyik sofőrt egy éve még alvászavarokkal kezelték.

Éppen azt, amelyik a tragédia estéjén a buszt vezette - ő túlélte a balesetet, jelenleg is a Honvédkórházban kezelik.

Czakó a Velvetnek is elismerte, hogy alkalmazottját 2016 januárjától márciusig azért vették le a buszokról, hogy kivizsgálják, mi okozza alvásproblémáit. De mivel

szakorvosi és üzemorvosi papírt is bemutatott arról, hogy gyógyult, áprilistól újra engedték vezetni.

Az ügyvezető elmondta azt is: volt arra példa, hogy a sofőr azért nem vállalt hosszabb utat, mert kontrollra kellett mennie, és egy speciális készüléket is használnia kellett.

Arra, hogy a férfi alvás közben nehezebben vette a levegőt, vagy olykor egyáltalán nem jutott oxigénhez, kollégái hívták fel Czakó figyelmét, aki ezért állítása szerint azonnal orvoshoz küldte a sofőrt.

A buszsofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, de túlélte a balesetet, állapota lassan javul, már elkezdett alapszinten kommunikálni.

A veronai buszbalesetben eddig 17-en vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú. Egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok, és egyikük családja utazott.

Hirdetés