Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyomrom fordul ki önöktől! - így a képviselő

| 2017. 04. 19. | 16:33:00
A civiltörvény kapcsán alakult ki vita.
A gyomrom fordul ki önöktől! - így a képviselő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Heves vitát váltott ki a parlamentben az új civiltörvény. A szerdai ülésen többen is élesen kritizálták a tervezetet.

Az Index beszámolója szerint az LMP frakcióvezetője, Szél Bernadett kemény dolgokat vágott a fideszesek fejéhez. Szerinte nem a civilektől kell félteni az országot, hanem „az orosz ügynököktől, akik itt ülnek most is a parlamentben”.

Önök a külföldről finanszírozott kormány, külföldről finanszírozott politikusok. Önöknek ezt a szemét munkát el kell végezni, vállalhatatlan!

Szél szerint a kormánypártiak nem is a saját véleményüket képviselik, az előterjesztők el sem mentek a parlamenti bizottságba érvelni, „minden Orbán parancsára megy”. Szél Hollik István sorosozó beszédére pedig úgy reagált:

„a gyomrom fordul ki önöktől”.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a javaslat nemcsak a civilekről szól, hanem mindenkiről, „aki ellent mer mondani Orbán Viktor méltóságos úrnak". Szabó felsorolta, hogy milyen szervezetek esnek még a törvény hatálya alá, sok olyan fogyatékkal élő szervezet, amelynek komoly adminisztrációs problémát jelent az új szabályozás.

Minden jóérzésű ember behány maguktól

– mondta a fideszeseknek, akik szerinte nem erre esküdtek fel. Szabó azt is mondta, hogy a parlament elmegyógyintézet lett, Orbán pedig „egy álomgyilkos".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés