Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen lett a megújult Népszava

| 2017. 04. 26. | 19:00:00
Volt népszabadságos újságírók csatlakoztak.
Ilyen lett a megújult Népszava
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerkezeti és formai tekintetében is modern, a 21. század igényeihez illeszkedő, olvasóbarát, friss, könnyebben fogyasztható médiumként újult meg április 25-től a legnagyobb hagyományokkal bíró magyar napilap, a Népszava.

A Népszava 144. évfolyamának 95. számával új fejezet indult a lap történetében: három hónapos szerkesztőségi, szerkezeti és formai megújulási folyamat eredményeként a lap mostantól a kor nyomtatott médiafogyasztási szokásaihoz illeszkedő, az alapvető értékeit megtartó, de a legújabb trendeket követő újságként jelenik meg.

Új szerkesztőséggel

– A megújulás célja az, hogy újra érdemes legyen nyomtatott lapot olvasni – foglalta össze röviden – a tulajdonosi testület nevében nyilatkozó – Simon Dénes, a Horizon AG vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta, hogy a változás egy részén ezzel túl vannak, azonban a fejlődési folyamat nem áll meg, hisz' nem egy "nehezen mozgatható struktúrát", hanem a jövő kihívásaira gyorsan reagáló médiumot hoztak létre.

A változás első lépése volt, hogy a szerkesztőséghez csatlakozott 17, a korábban bezárt Népszabadságból utcára került újságíró. Simon Dénes szerint rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze, akik több irányból tudják megközelíteni a történéseket, és a megújulás zálogának nevezte, hogy a "legöregebb" hazai nyomtatott médium – az átlagéletkort tekintve – egy fiatalabb újságírói gárdával éledt újjá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés