Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kínos! Harmadfokon is nyert a Közgép

| 2017. 05. 02. | 14:41:00
A társaság nem mond le a kétéves kiesés okozta károk miatti kárigényéről.
Kínos! Harmadfokon is nyert a Közgép
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadfokon is nyert a Közgép, immár a Kúria is kimondta, hogy a céget nem lehet, nem lehetett volna kizárni a közbeszerzésekből - számol be a hírről az mno.hu.

A céget még 2015-ben tiltotta el az állami tenderektől a Közbeszerzési Hatóság három évre. Akkor egy kikötőfejlesztési pályázaton indult, amely során hamis adatközléssel vádolták meg, mivel az alvállalkozója által biztosított hajók fedélzetének megadott mérete néhány négyzetméterrel eltért a nyilvántartott adatoktól. Pedig a vállalat 200 millió forinttal olcsóbban vállalta volna a munkát, mint a végül nyertes Mészáros és Mészáros-A–Híd-Swietelsky Vasúttechnika konzorcium.

A Közgép perelt, a bíróság pedig immár harmadszor mondta ki, hogy nem valósult meg a hamis adatközlés.

25 milliárddal kevesebb? Nem baj, csak szívjon Simicska...

A Közgép tavaly júniusban már sikeresen töröltette el bírósági úton a korlátozást, mivel megnyerte másodfokon is a pert, de addig sem indulhatott közbeszerzéseken. Illetve utána is hiába adott be például az M4-esre 25 milliárddal olcsóbb ajánlatot a kormány másik kedvenc beruházója, a Duna Aszfalt Kft. konzorciumának ajánlatánál, akkor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) zárta ki őket azzal, hogy az ajánlatuk túl olcsó, irreális.

Puskár Anett, a Közgép szóvivője hozzáfűzte: a társaság nem mond le a kétéves kiesés okozta károk miatti kárigényéről. Egyelőre szakértők vizsgálják ennek mértékét  - írja az mno.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés