Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Repülőgépet vesznek Orbánék

| 2017. 05. 11. | 11:49:00
Nem tudni, hogy megkötötték-e már az üzletet.
Repülőgépet vesznek Orbánék
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint az eddig Csányi Sándor OTP-vezér által használt üzleti repülőgépet megveszi kormánygépnek az Orbán-kabinet.

Egy három hajtóműves, 12 éves Dassault Falcon 900EX típusú, interkontinentális hatótávolságú gépről van szó, amely az OTP csoporthoz tartozó Air Invest Kft. tulajdonában szolgálta a milliárdost és cégét.

A gépet korábban bérleti úton már többször igénybe vette nemcsak a mostani, hanem a korábbi szocialista–szabaddemokrata kormány is – írja a lap, amelynek az ügylet értékéről nem sikerült pontos adatokhoz jutnia, de azt azért megjegyzik:

a használtgép-piaci viszonyok alapján forintban számolva mindenképpen milliárdos nagyságrendű beszerzésről van szó.

A lépést övező titkolózás miatt nem sikerült információt szerezniük a tranzakció menetrendjéről sem, így arról sem, hogy megtörtént-e már az adás-vétel, ugyanakkor úgy tudják: az eladásra készülve a gépet tavasz elején a svájci Bázelbe repülték át, ahol egy erre szakosodott vállalkozás elvégzi a szükséges javításokat, utasterének felújítását, illetve átalakítását, esetleges átfestését.

Az újság forrásaink emlékeztetnek arra: nonszensz, hogy Magyarországnál jóval szegényebb, köztük térségi országoknak is telik kormánygépre – ami nemzeti szuverenitási és biztonsági kérdés is –, míg idehaza a kérdés a rendszerváltás óta minduntalan a populista politikai vádaskodások áldozatává vált.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés