Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jó tanuló felel. És a rossz is... Elkezdődtek a szóbelik

| 2017. 06. 08. | 10:06:00
Emelt szinten adnak számot tudásukról a diákok.
A jó tanuló felel. És a rossz is... Elkezdődtek a szóbelik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 8-án megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák, a diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15. között 181 helyszínen, 2 809 tantárgyi bizottság előtt tartják, s közel 41 ezer vizsga lesz.

Az érettségizők emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, amelyek mindegyikéből van szóbeli is.

Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, fővárosi kormányhivatal szervezi. Az OH által elkészíttetett szóbeli tételek a KH-k közreműködésével jutnak el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon, külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a diákok teljesítményének minősítésére. 

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden érettségizőről, amelyet a vizsgaszervező KH küld meg az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés