Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MSZP nyitott egy fiókot Gyurcsány leveleinek

| 2017. 06. 07. | 17:38:00
Nem kíváncsiak a volt miniszterelnök ármánykodásaira.
Az MSZP nyitott egy fiókot Gyurcsány leveleinek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt "diktátumát" viszont nem hajlandóak elfogadni.

Az MSZP azt közölte: nem foglalkoznak Gyurcsány Ferenc üzeneteivel.    

A levél tartalmát ismertető Vadai Ágnes emlékeztetett, hogy pártjuk elnöke a múlt héten felhívta a miniszterelnök-jelöltet, aki akkor elutasította a tárgyalásokat, ehelyett azt kérte, hogy Gyurcsány Ferenc írjon inkább egy levelet.

A DK alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ők az együttműködésben látják a kormány leváltásának lehetőségét, ehhez viszont párbeszédre és tárgyalásokra van szükség.

A független képviselő hozzátette, hogy Botka László korábban megfogalmazott feltételeit eddig egyetlen demokratikus ellenzéki párt sem fogadta el, sőt a DK az egyetlen olyan párt, amelyik egyáltalán hajlandó lenne tárgyalni az MSZP-vel.

A kormányváltásnak sokféle útja van, de a DK nem hisz abban, hogy kizárólag Botka László "ultimátumának" elfogadása lenne az egyetlen megoldás

- jelentette ki Vadai Ágnes.

Az MSZP reagált

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai, más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: az MSZP ellenfele Orbán Viktor, a levelezésből viszont úgy tűnik, mintha Gyurcsány Ferencnek Botka László lenne az ellenfele.

"Mi ezzel nem kívánunk foglalkozni. Leveleinek, üzeneteinek, bármilyen más politikai ármánykodásának nyitottunk egy fiókot, ott fogjuk őket gyűjteni a következő időszakban"

- jelentette ki.

Hangsúlyozta:

Gyurcsány Ferenc nem megoldás, személyével többséget szerezni, választást nyerni, a további "fideszes lopásokat és országrontást" megakadályozni nem lehetséges.

Leszögezte: az MSZP elfogadta Botka László miniszterelnök-jelölt azon feltételét, hogy a 2010 előtti politika szimbolikus vezetőit nem kívánja szerepeltetni a listáján, nem tolja a politika élvonalába, és az üzeni a választópolgároknak, hogy az MSZP valóban új politikát és új irányt képvisel.

Ez a szövetségesekre is igaz, márpedig Gyurcsány Ferenc személyében szimbolizálja mindazt, ami a baloldal 2010-es kétharmados vereségéghez vezetett - tette hozzá.

Megjegyezte: Gyurcsány Ferencnek először tisztáznia kellene legutóbbi akcióját, amivel az ellenzéket és az oknyomozó újságírást is lehetetlen helyzetbe hozva Orbán-ellenes vádakkal "hazardírozott", majd kiderült, hogy bizonyítékai nincsenek és talán őt is megvezették. Ilyen vezetőre nincs szüksége az országnak - mondta Harangozó Tamás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés