Hirdetés

Fociedzőként hirdette az igét egy szélsőséges iszlamista

mti

2017.06.16. 16:48

Fociedzőként hirdette az igét egy szélsőséges iszlamista
A Hizb ut-Tahrir elfogadható eszköznek tartja az erőszakot

Németországban leplezték le.

Hirdetés

Futballedzőként fiatal menekültek közé férkőző szélsőséges iszlamistát lepleztek le a németországi Hamburgban - közölte csütörtökön a tartományi rangú város alkotmányvédelmi hivatala.

A leleplezett férfi, Mustafa H. a menekültszállásokon szerveződött labdarúgó csapatok és egy hamburgi sportegyesület menekültekből álló labdarúgó csapatának edzőjeként, és esetenként tolmácsként tevékenykedett - közölte az esetről a tartományi város alkotmányvédelmi hivatala (LfV).

Az LfV megállapította, hogy Hizb ut-Tahrir (HuT) nevű, Németországban 2003 óta betiltottszélsőséges iszlamista szervezet magas rangú vezetői közé tartozik.Edzőként és tolmácsként igyekezett felkelteni a többnyire afgán származású fiatal menekültek érdeklődését a HuT ideológiája iránt - áll a közleményben.

A HuT célja a világ valamennyi országának átszervezése egyetlen kalifátussá, amely az iszlám jogrend, a saría alapján működik. A cél eléréséhez elfogadható eszköznek tartja az erőszakot, antiszemita propagandát terjeszt, Izrael megsemmisítésére és zsidók legyilkolására buzdít. Az LfV szerint a mozgalomnak Hamburgban nagyjából 140, többnyire afgán vagy török származású követője van. 
iszlámmuszlim

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés