Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei távozásra szólította fel Nyíregyháza polgármesterét

| 2017. 06. 22. | 16:24:00
Az Együtt képviselője szerint Csaló köz a Kossuth tér 1.
Lövei távozásra szólította fel Nyíregyháza polgármesterét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csaló közbe "költöztette"  és távozásra szólíotta fel csütörtöki sajtótájékoztatóján Nyíregyháza polgármesterét Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője a NYÍRVV-ügyben született szerdai elmarasztaló bírósági ítélet kapcsán.

A NyírVV-ügy ítélete a politikus szerint példaértékű, azt mutatja, lehet eredményesen fellépni a korrupció ellen.

A per I. rendő vádlottját, Bocskai Pétert a bíróság nem jogerősen 4 év börtönbüntertésre ítélte, 5 évre eltiltotta gazdasági társaság vezetésétől, két munkatársát, D.P.-t és N.J.-t 3-3 év börtönbüntetésre ítélte - emlékeztetett Lövei, majd így folytatta:

Dr Kovács Ferenc - aki a fideszes képviselők jóvoltából egy személyben gyakorolja a tulajdonosi jogokat a város cégeinél - azzal, hogy kinevezte a városüzemeltető és vagyonkezelő élére a már akkor is eljárás alatt álló, csupán középfokú, nem szakirányú végzettséggel rendelkező Bocskai Pétert és az elindult újabb eljárások ellenére teljes jogkörében meghagyta, véglegesen összekapcsolta saját politikai jövőjét az elítélt cégvezető sorsával. Nem járt el a jó gazda gondosságával.

Nyíregyházán az első tégla a Fidesz hatalom falából. Pedig de sokan mondták, hogy kár a gőzért nem lesz ebből semmi, kimossák őket, hát lett - tette hozzá a képviselő.

Most jön a főnökük, a polgármester felelőssége - figyelmeztetett Lövei Csaba, aki köszönetet mondott Orosz Zoltánnak, aki mert feljelentést tenni, továbbá minden olyan politikustársának, aki hozzá hasonlóan nem hagyta nyugodni az ügyet. És - tette hozzá - szégyelljék magukat a cselekedni gyáva kishitűek.

Lövei szerint dr. Kovács Ferenc kiállította magáról az alkalmatlansági bizonyítványt, ezért távoznia kell a polgármesteri székből, majd elhelyezett a városháza erkélye alatt egy új utcatáblát a Kossuth tér 1. szám helyett, mert véleménye szerint

"a polgármester hivatala – és nem a városlakóké és az ott dolgozóké – viselje csak a Csaló köz 1. nevet!"

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés