Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szidta egy kicsit egymást Vona és a Fidesz

| 2017. 06. 10. | 14:28:00
Egy kis szombati adok-kapok.
Szidta egy kicsit egymást Vona és a Fidesz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jobbik elnöke egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarország építését tűzte ki célul a párt 16. országos kongresszusán elmondott programadó beszédében szombaton Budapesten. Vona Gábor a több mint 300 küldöttnek a legsúlyosabb problémának nevezte, hogy ma is a 20. századi reflexek, traumák és megosztottság alakítja az életet, a politika pedig nem meghaladni, hanem kihasználni, tovább szítani akarja azokat. Egy törzsi háborúhoz hasonlította a választást, ahol az egyik fél meg akarja semmisíteni a másikat és ennek érdekében manipulálja a társadalmat. Ezzel szemben azt fogalmazta meg, hogy a szakadékok fölé hidakat kell építeni és a nép pártján állni, s ebbe minden magyar ember beletartozik. 

Vona Gábor azt is mondta: míg a Fidesz egy 10-es skálán mérve 7-es szinten védi az országot, addig a Jobbik 10-esen fogja. Ezzel összefüggésben a letelepedési kötvények eltörlését és az önálló határőrség visszaállítását ígérte.

Kitért arra is, hogy szerinte a nyugati nagytőke és a hazai korrupt politikusok "piszkos alkut" kötöttek az EU-s források szétosztására. 

A pártelnök egyfajta nulladik lépésként hivatkozott a korrupció felszámolására és elengedhetetlennek nevezte, hogy több pénz jusson az egészségügyre és az oktatásra. Ha Orbán Viktor hóbortja a foci, akkor az övé az egészségügyi ellátás és a kórházak lesznek - jelentette ki. Az oktatás területén pedig a tudás folyamatos frissítését és szemléletváltást sürgetett.

Vona Gábor kitért arra is, hogy nem bukott és hiteltelen pártokkal kell összefogni, akik felelősek a mai helyzetért, hanem a kormányváltást akaró emberekkel.

Reagált a Fidesz

A Fidesz szerint eladta és korrupttá tette a Jobbikot a párt elnöke, Vona Gábor. A kormánypárt a Jobbik szombati kongresszusára reagáló, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Jobbik-Simicska korrupció nemcsak a Jobbik korábbi nemzeti politikáját törölte le, hanem felveti a bűncselekmény és a tiltott pártfinanszírozás gyanúját is. Hozzátették, hogy Vona Gábor továbbra sem adott magyarázatot arra, a Jobbik valójában miből tud 2,5 milliárdos plakátkampányt finanszírozni, és mit ígért ezért cserébe Simicska Lajosnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés