Hirdetés

Vezércserék a Fidesznél

| 2017. 06. 19. | 16:13:00
Megyeit is érint.
Vezércserék a Fidesznél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több helyen változott és változik a fideszes választókerületi elnökök személye, így már nem a büntetőeljárás alá vont Mengyi Roland áll Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os körzetének élén - értesült a  Magyar Idők.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere váltotta Sebestyén Lászlót Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében; utóbbi 2010 és 2014 között volt az Ország­gyűlés tagja. A hírt a távozó választókerületi elnök közölte a Magyar Időkkel, hozzátéve, hogy ő már februárban lemondott. A lap úgy értesült, hogy már nem Mengyi Roland a Fidesz elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, utódjáról a párt jövő keddi elnökségi ülésén döntenek.

Emlékezetes, Mengyi Roland és hat társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség a közelmúltban emelt vádat bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt. Mengyi helyett két lehetséges jelölt merült fel: az egyikük Demeter Ervin, aki négy cikluson keresztül parlamenti képviselő, 2000 és 2002 között pedig az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere volt. A másik jelölt Koncz Ferenc, aki korábban, 1998 és 2006, valamint 2010 és 2014 között volt az Országgyűlés tagja, 2010 óta pedig Szerencs polgármestere.

A budapesti 8-as választókerületben Kemecse díszpolgára, a nyíregyházi születésű Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás – a XI. kerület korábbi alpolgármestere – lesz a kormánypárt jelöltje.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad.

Hirdetés