Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LMP: barátok a paksi bővítés haszonélvezői

| 2017. 07. 21. | 18:01:00
Debrecenben tájékoztatott a párt társelnöke.
LMP: barátok a paksi bővítés haszonélvezői
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz-kormány a paksi bővítés kapcsán egyszerű propagandafogásokkal igyekszik megvezetni a lakosságot – mondta pénteki debreceni sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke.  

Szél Bernadett hangsúlyozta:

anélkül, hogy egyetlen kapavágás történt volna, már eddig milliárdokat költött a kormány a beruházás kommunikációjára.

A pénz zömét kormányközeli háttéremberek, barátok cégei kapták – fogalmazott, hozzátéve, hogy Habony Árpád vállalkozásai például 1,3 milliárd forintot, Huth Gergelynek, a PestiSrácok.hu szerkesztőjének a cége csaknem 200 milliót, Andy Vajna érdekeltségei mintegy 220 milliót, Rogán Antal „propagandaminiszter” szomszédja, Csetényi Csaba pedig 480 milliót kapott a paksi bővítés kommunikációjára, népszerűsítésére.

Az LMP társelnöke kiemelte: a debreceni Campus Fesztiválon is ott van az atomenergia nélkülözhetetlenségét hirdető MVM propagandakamion, amelyre az elmúlt három évben 70 millió forintot költöttek, míg a médiakampány az adófizetők pénzéből három év alatt 350 millió forintba került.

A politikus ezekhez az információkhoz azt követően jutott hozzá, hogy közérdekű adatkérést nyújtott be.

„Az atomenergia melletti kampány maga az agymosás, semmi racionalitása nincs, ugyanakkor rengeteg pénzbe kerül”

– fogalmazott,

és hozzátette:

az elmúlt három évben a kabinet a paksi bővítésre már elköltött 250 milliárd forintot,

azt azonban, hogy ez a pénz mire ment el, nem lehet tudni, mivel a kormány nem hajlandó elárulni.

Hangsúlyozta: a közszféra teljes béremelése megoldható lenne 300 milliárd forintból, de a Paks II-re elszórt milliárdokat költhették volna az egészségügy vagy az oktatás fejlesztésére is.

Az LMP szerint a megújuló energiaforrásokra való átállást kellene szorgalmazni, ami nem csak környezetvédelmi és biztonsági kérdés, hanem gazdasági törvényszerűség is. Az államnak az lenne a dolga, hogy felgyorsítsa ezt az átállási folyamatot, és minél előbb biztosítsa a nemzeti függetlenséget, elkerülve ezzel a Paks II. miatti politikai és biztonsági kockázatokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés