Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Botrány lesz a parkolásból Nyíregyházán - állítja Lövei Csaba

| 2017. 08. 23. | 17:46:00
A politikus szerint egy nővértől nem várható el, hogy óránként 200 forintot fizessen.
Botrány lesz a parkolásból Nyíregyházán - állítja Lövei Csaba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei Csaba szerint nem várható el egy nővértől, hogy  ha dolgozni megy ezért óránként 200 forintot fizessen a Pláza parkolóban - az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője, városi elnöke úgy véli, botrány lesz a parkolásból a nyíregyházi kórháznál, ahol a 14 milliárdos EU pénzből parkolóra már nem futotta.

 A kórház parkolója nem épült meg, a Pláza megunta, hogy dolgozói és beteg parkoló legyen, a környező utcák már élhetetlenek, mi lesz itt szeptembertől?- tette fel a kérdést az Együtt önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Ma a kórházi dolgozók nem, a betegek korlátozottan és borsos áron parkolhatnak a kórházban, ezért a közeli Pláza parkolóját és a környező utcákat használják megállásra. Csakhogy a Pláza bejelentette: szeptembertől díjat szed, amit az alacsony fizetésű kórházi dolgozók nem tudnak megfizetni. Már most is áldatlan a helyzet, füvön, járdán, kapubeállóban sorakoznak a járművek, szeptembertől viszont katasztrofális lesz.

A környező utcákban és a Malomkertben élők eddig is képtelenek voltak a parkolóikat használni, mivel a kórház dolgozói és betegei csaknem egész nap elállták a helyet - tette hozzá a politikus. 

A 14 milliárdos EU pénzből fejlesztett kórházban a tervezett parkolónak hűlt helye ..... ha van rá pénz miért nem épül, ha nem jutott rá mire költötték? - kérdezte.

Felháborító, hogy  senki nem követelte meg, hogy a kórházban parkolókat is építsenek! - jelentette ki Lövei Csaba, emlékeztetve arra, hogy

a városban a  legkisebb üzlet létesítésekor is legalább két parkolót biztosítania kell a tulajdonosnak, vagy több milliós parkolómegváltást szükséges fizetnie.

Egyébként, mint emlékeztetett rá:

"ígértek a kórház területén egy 361 állásos, kétszintes parkolóházat is, aminek a elkészültét utoljára jövő év januárjára tették, bár a helyén látható romhalmazból ítélve ez a határidő aligha tartható." 

"Felszólítom a kórház vezetését és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, hogy minél hamarabb oldják meg a  parkolók építését" – tette hozzá Lövei Csaba, aki hozzátette: A város polgármesterétől és közgyűlés fideszes többségétől – főleg, hogy annak a kórház igazgatója és műszaki igazgatója is tagja – pedig elvárom, hogy addig is átmeneti intézkedésekkel találjon megoldást a környéken élők helyzetének enyhítésére.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés