Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együtt: a Népszabadságot kivégző kezébe került a Russmédia három lapja

| 2017. 08. 01. | 19:44:00
A párt csendes demonstrációt hirdet a Kelet-Magyarországért.
Együtt: a Népszabadságot kivégző kezébe került a Russmédia három lapja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elesett az utolsó is....vége a független megyei napilapoknak! - ezzel kezdte sajtótájékoztatóját kedden Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi elnöke a Kelet-Magyarország székhelye előtt, az Európa-háznál.

A tények ismeretesek - folytatta - a Népszabadságot "kivégző" és a megyei lapjait Mészáros Lőrinc kezére adó és így a kormányszócsővé silányító Pecina "úr" kezébe került a Russmedia három megyei lapja.

Természetesen szeretnénk hinni, hogy a lapcsoport vezetőjének nyilatkozata, miszerint a régi gárdával és szellemben megy tovább a munka, valósággá válik, de sajnos a tapasztalatok nem ezt vetítik előre - tette hozzá Lövei Csaba, az ellenzéki párt önkormányzati képviselője.

Ezért az Együtt első lépésként gyertyagyújtásos csendes demonstrációt kezdeményes a Kelet-Magyarország szerkesztőségnél szerdán, augusztus 2-án este nyolckor.

Célja: szolidaritás a megyei lap újságíróival és figyelmeztetés az új tulajdonosnak, ne legyen az mint a többi megyei lapnál, vagyis kirúgások, kendőzetlen kormánypropaganda. Ha azt tapasztalják, hogy kritikus, jó tollú újságírókat elbocsátanak, és egy pesti csoport szerkeszti majd a lapot, amely gyakorlatilag szócsöve lesz a kormánynak, akkor tovább lépnek.

Amennyiben itt  is az lesz, második lépésként a polgári engedetlenség eszközeivel élünk - figyelmeztetett a politikus, aki azt is elárulta, miként tervezik ezt: laplemondó kampányt indítanak, hirdetési bojkottra hívnak, illetve az újságárusoknál is szerveznek akciókat.

Tiltakozni hívunk minden aggódó megyei polgárt, pártot, civil szervezetet! - hangsúlyozta az Együtt képviselője, hozzátéve, azon túl, hogy együttérzésüket kívánják kifejezni a lap munkatársaival, figyelmeztetni akarják az új tulajdonosi kört:

nem fogják szó nélkül tűrni a Kelet újra pártlappá tételét!

 

A három kelet-magyarországi napilap a Népszabadságot "kivégző" Pecina kezébe került. Nem kétséges, hogy a mi pénzünkön vetette meg a kormány, hogy hazudjon nekünk. Ne hagyjuk szó nélkül! - mondta végezetül Lövei Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés