Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gázüzemű buszok - Lövei szerint ez botrány

| 2017. 08. 30. | 10:21:00
Az ellenzéki képviselő a polgármestertől vár választ.
Gázüzemű buszok - Lövei szerint ez botrány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Interpellációt nyújtott be a gázüzemű buszokkal kapcsolatban dr. Kovács Ferenc polgármesterhez az augusztus 31-i, csütörtöki közgyűlésre Lövei Csaba. Az Együtt nyíregyházi képviselője arra kíváncsi:

„Mi okozza a 41 db CNG üzemű MAN autóbusz forgalomba állításának további késését, veszélyezteti-e ez a tény az autóbuszok jövőbeli Nyíregyházán történő üzemeltetését? ”

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az április 27-i közgyűlésen Az ÉMKK vezérigazgatója ez év november-decemberi üzembeállítást ígért. A városháza azóta is az év végi időpontot kommunikálja.

Lövei Csaba szerint ez már önmagában is botrányosan nagy késés, hisz az autóbuszok rég rendelkezésre állnak, ám úgy tudja, az ígért időpont sem tartható.

A CNG töltőállomás kivitelezéséről szóló meghívásos közbeszerzési eljárást ugyanis csak a napokban írták ki, ha ez eredményes lesz, a kivitelezési határidő a szerződéskötéstől 120 nap. Ez a képviselő számtásai szerint nyilvánvalóvá teszi, hogy új buszokat idén már nem látunk Nyíregyházán.

A város polgármesterének az alábbi kérdéseket fogalmazta meg a képviselő intrpellációjában:

  • mi okozta, hogy a közbeszerzési eljárás csak most indult?
  • van-e bármi valóságalapja a különböző közlekedési szakportálokon megjelent hírnek, ami szerint a buszok egy része a csúszás miatt Miskolcra kerül?
  • elkezdődött-e a gépjárművezetők és a szerelők típusra történő képzése?
  • tud-e valós forgalomba állítási időpontot felelősséggel megnevezni a nyíregyháziak előtt?

A kérdésekre válaszokat várhatón a nyári szünet utáni első, az augusztus 31-én 10 órakor kezdődő közgyűlésen csütörtökön kap az ellenzéki képviselő Nyíregyháza első emberétől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés