Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár Attila szabad!

| 2017. 08. 25. | 10:42:00
Debrecenben mérsékelték a büntetés időtartamát.
Kulcsár Attila szabad!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár Attila néhány hetes fogvatartás után pénteken hajnalban elhagyta a tököli büntetés-végrehajtási intézetet - értesült az MTI a helyszínről.

A csaknem másfél évtizede, 2003-ban kirobban brókerbotrány büntetőperében idén tavasszal született meg a jogerős ítélet, melyben öt évre ítélték Kulcsár Attilát. Ám a büntetőeljárás során korábban elrendelt különféle kényszerintézkedések - előzetes letartóztatás, házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom - beszámítása miatt Kulcsárnak idén nyáron már csupán néhány hétre kellett visszamennie a börtönbe.

Kulcsár Attila, a K and H Equities egykori vezető brókere és társai ellen 12 éve, 2005-ben emelt vádat sikkasztás és más cselekmények miatt az ügyészség. E szerint 1998 és 2003 között a K and H Bank brókercégénél Kulcsár Attila rendkívül magas hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük egyes állami vállalatok, önkormányzatok pénzét.

A vádhatóság szerint az elkövetési érték 23 milliárd, a kár több mint 8 milliárd forint volt. 

A Fővárosi Bíróság a 2006-ban indult büntetőperben 2008-ban kihirdetett első fokú, nem jogerős ítéletében Kulcsár Attila elsőrendű vádlottat sikkasztás és más cselekmények miatt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla azonban 2010-ben megalapozatlanság és eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárásra utasított, ami újabb fél évtizedig tartott.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék hat és fél évre csökkentett Kulcsár szabadságvesztés-büntetését, a vagyonelkobzást helyben hagyta.

A 2015-ben kihirdetett elsőfokú ítélet azonban fellebbezések folytán nem emelkedhetett jogerőre, másodfokon ismét a Fővárosi Ítélőtáblára került, melynek Debrecenben eljáró tanácsa idén márciusban kihirdetett jogerős, másodfokú ítéletében jelentősen tovább enyhítette több vádlott büntetését. Kulcsár Attila esetében például öt évre mérsékelte a büntetés időtartamát, így a kényszerintézkedésben töltött időt figyelembe véve már alig maradt a szabadságvesztésből.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés