Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei szerint gyenge a nyíregyházi vezetés

| 2017. 08. 16. | 18:02:00
A politikus nem érti, miért titok, ki vette meg a volt Erzsébet Szállót
Lövei szerint gyenge a nyíregyházi vezetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szomorú, hogy a Fidesz olyan országot hozott létre, ahol különböző párton belüli érdekcsoportok harcában dől el, mi lesz a sorsa  embereknek, városoknak. Az meg nyíregyháziként kétségbeejtő, hogy egy ilyen versengésben immár rendszeresen Nyíregyháza veszít –mondta szerdai sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője az Erzsébet Szálloda eladására utalva. 

– Egyelőre ismeretlen magánszemélyek tulajdonába került az 55 ezer négyzetméteres ingatlan, annak ellenére, hogy a városvezetés –  ezt a döntést ellenzéki képviselőként magam is támogattam – többször kérte, értékes csereingatlant is felajánlva, hogy a szállodát  a város tulajdonába adják.

Az idegenforgalmi szempontból rendkívül előnyös fekvésű szálloda az árverésen - egy jelentkező "licitált" - gyakorlatilag telekáron, 1,072 milliárdért került új tulajdonoshoz. 

Bár közérdekű adat, egyelőre nem nyilvános az új tulajdonos(ok) kiléte. A városi pletykák szerint - a Szarvas utcai volt pártházhoz hasonlóan - kevéssé ismert helyi vállalkozók szerezték meg - állította Lövei Csaba, aki szerint "amennyiben ez igaznak bizonyul, ki lehet majd mondani:

strómanok kezére juttatták az értékes területet. Mindez akkor történt meg, amikor innen  száz méterre 900 millió hitelből és 3,1 milliárdos állami pénzből egy másik szállodát építtet a város- mellesleg az eladotthoz képest mikroméretű telken. Ki tudja ezek után, meddig marad az is önkormányzati tulajdonban? - tette fel a kérdést.

A Magyar Nemzeti vagyonkezelő (MNV) fideszes döntéshozói számára fontosabb volt egy lobbicsoport érdeke, mint az itt élő polgároké, s szomorú, hogy Nyíregyháza vezetése ismét gyengének bizonyult - közölte a politikus, hozzátéve:

az Együtt Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő útján kérdést intéz az illetékes miniszterhez az eladás körülménye és a tulajdonosok személyét illetően, és mint minden gyanúsan elsíbolt közvagyont, egy reménybeli kormányváltás után ezt is visszavesszük - zárta mondandóját Lövei Csaba miközben "Együtt visszavesszük!" feliratú szalagot húzott az ingatlan bejárata elé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés