Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Együtt: megvárják-e, hogy tragédia történjék Kocsordon?

| 2017. 09. 05. | 18:00:00
A párt azonnali lépéseket vár.
Együtt: megvárják-e, hogy tragédia történjék Kocsordon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most üres volt az óvoda...... Megvárják a tragédiát? Milyen érdekek harcában maradt el az M49-es út építése? Mért hallgatnak a kormánypárti polgármesterek? - egyebek mellett ezekre a kérdésekre vár választ Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi elnöke, aki a szabolcsi Együtt nevében polgári engedetlenségre hívja fel a civileket és az ellenzéki pártokat.

Az Együtt nyíregyházi elnöke a  kocsordi baleset kapcsán - ahol egy kamion áttörte az óvoda kerítését - keddi sajtótájékoztatóján elmondta:

az M3-as autópálya megyei szakaszát és a csengersimai határátkelőt összekötő M 49-es gyorsforgalmi elkerülő út megépítése egyelőre megragadt az üres ígérgetés szintjén.

 

Az M3-as autópálya Jármi csomópontja és a román határátkelő, Csengersima-Petea között tervezett gyorsforgalmi út, az M49-es építését el sem kezdték.

Az M3-as elkészültével óriási forgalom tevődött át a régi 49-es út menti falvakra és Mátészalkára. A Romániából Nyugat -Európába tartó teherforgalom és a vendégmunkások hada éjjel nappal óriási forgalmat generál. Az útépítésből egy kapavágás sem történik,

a balesetek mindennaposak, legutóbb vasárnap szerencsére üres volt a kocsordi óvoda... Mégis a megfélemlített polgármesterek-két ellenzéki kivételével - tűrnek és hallgatnak - mondta.

Győrtelek és Kocsord ellenzéki polgármestere tesz erőfeszítéseket, de Mátészalka, Jármi, Ököritófülpös, Porcsalma, Pátyod lakóinak nincs problémája, ott csend van és nyugalom? Miért nem szólnak az ottani vezetők? - kérdezte.

Lövei Csaba hozzátette: az érintett településeken az a pletyka járja, hogy képviselők harca folyik a nyomvonal módosításáért, hiúsági, vagy kézzel foghatóbb érdekből. Mások azt beszélik üres a kassza azért nem történik semmii - fogalmazott Lövei Csaba, majd hozzátette:  Minek kell még történnie, hogy az illetékesek cselekedjenek és végre megépüljön az elkerülő, amely tehermentesítené a szatmári településeket?

Lövei Csaba

Megyebeli Seszták Miklós az illetékes miniszter, és pár napja már új kormánymegbízott is van - emlékeztetett az Együtt városi elnöke.

Elvárjuk, hogy záros határidőn belül adjanak választ mikor indul az útépítés, és mit tesznek addig is az áldatlan viszonyok kezeléséért? - fogalmazta meg követelését, hozzátéve:

Ha nem lesz érdemi válasz, az Együtt más pártokkal és helyi civilekkel az eddigieknél komolyabb forgalomlassításokat és más polgári engedetlenségi akciókat kezdeményez.

Amint arról a Szabolcsihír is beszámolt, Kocsord polgármestere a Facebookon fakadt ki a vasárnapi baleset kapcsán, megfogalmazva, hogy elege lett az ígérgetésekből. A jobbikos Földi István már a kampányában azt vállalta, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy megépüljön a települést elkerülő út. Azóta is keményen harcol érte.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés