Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előleget kapnak az önkormányzatok

| 2017. 09. 12. | 14:28:00
Közel 200 milliót már kiosztottak.
Előleget kapnak az önkormányzatok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember első hetében már 182 millió forint előleget kézhez is kaptak azok az önkormányzatok, akik előleg kifizetési kérelmet nyújtottak be a Vidékfejlesztési Program településképet meghatározó épületek felújítását támogató nyertes pályázatuk után. Az előlegigénylések elbírálása folyamatos, az önkormányzatok bankgarancia nélkül juthatnak forráshoz.

Mint ismert, a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciójára, többfunkciós közösségi tér létrehozására, fejlesztésére összesen 25 milliárd forint támogatást ítélt meg a Miniszterelnökség a nyár folyamán. Ezen keretből az önkormányzatok 13,6 milliárd forinttal részesedtek.

A megítélt támogatási összeg 50 százalékához előleg formájában hozzájuthatnak a Vidékfejlesztési Program kedvezményezettei, amellyel a tapasztalatok szerint egyre többen élnek. A Miniszterelnökség egy uniós rendelet fordításbeli pontosításával azt is elérte, hogy a közjogi szervezetek, pl. önkormányzatok biztosítékmentesen, bankgarancia nélkül juthassanak előleghez. A településképet meghatározó épületek felújítását támogató felhívás esetében ez idáig 92 előlegkérelem érkezett be, amelyek feldolgozása folyamatos. A Magyar Államkincstár mostanáig összesen 182 millió forintot utalt át az érintett önkormányzatok számára.

A Miniszterelnökség célja, hogy az előlegigénylésekkel a nyertes pályázók a rendelkezésre álló uniós forrásokhoz minél gyorsabban és egyszerűbben hozzájussanak, ami hozzájárul a vállalt projektek mielőbbi sikeres megvalósításához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés