Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevés migráns jön az EU-ba

| 2017. 09. 18. | 14:12:00
Kétharmadával csökkent a számuk.
Kevés migráns jön az EU-ba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év első nyolc hónapjában az Európai Unió (EU) külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon a regisztrált illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest közel kétharmadával, mintegy 143 ezerre csökkent - írta közleményében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) hétfőn.

Az uniós határvédelmi ügynökség tájékoztatása szerint augusztusban, az Európai Unió külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon - a nyugat-balkáni, a Földközi-tenger keleti, középső és nyugati medencéjében - mintegy 12 200 illegális határátlépést regisztráltak. Az Olaszországba érkezők száma mintegy kétharmaddal csökkent az előző hónaphoz képest, azonban Spanyolországban továbbra is jelentős a migrációs nyomás - közölte az uniós ügynökség.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) nemrégiben arról számolt be, hogy az elmúlt hónapokban megnőtt a migrációs nyomás Románia keleti, déli és nyugati határain egyaránt. Romániába főként a Fekete-tengeren, valamint Bulgárián és Szerbián keresztül próbálnak bejutni az illegális bevándorlók, akik a nyugati határon Magyarország felé próbálnak távozni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés