Hirdetés

Kósát leváltják

24.hu

2017.09.07. 14:34

Kósát leváltják

Két év után cserélik le.

Hirdetés

A 24. hu információi szerint két év után lecserélik a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét. Kósa Lajos helyett Gulyás Gergely töltheti be a posztot.

A portál úgy tudja: a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén váltják le Kósa Lajost, a képviselőcsoport jelenlegi vezetőjét. A szeptember 13. és 15. közötti velencei zárt ülésen várhatóan Gulyás Gergelyt választják meg a frakció új vezetőjének.

Kósa Lajos éppen két éve, 2015 szeptemberében kapta meg a megbízatást, miután Rogán Antal a kormány tagja lett. Gulyás neve (Németh Szilárdé mellett) már akkor is előkerült a poszttal kapcsolatban, de végül Kósa lett az egyedüli jelölt.

Kérdésünkre Gulyás Gergely – cáfolatként aligha értelmezhető módon – annyit mondott:

ilyen típusú személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök dönt, és most Kósa Lajosnak hívják a frakcióvezetőt.

Arról, hogy Orbán Viktor fontolóra vette Kósa lecserélését, már korábban is lehetett hallani. A hírek már a nyáron is arról szóltak, hogy

a miniszterelnök a 2018-as választás közeledtével inkább a Modern Városok projekt kormánybiztosi posztját látná megfelelőnek a korábbi debreceni polgármester számára.

Orbán kérte fel

Délután az MTI-nek azt nyilakozta, Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott. Elmondta, hogy a pártelnök-kormányfő a Fidesz jövő héten esedékes velencei kihelyezett frakcióülésén tesz javaslatot a nagyobbik kormánypárt új frakcióvezetőjének személyére. Kérdésre Kósa Lajos úgy fogalmazott: a képviselőcsoport-vezetői tisztségre "Gulyás Gergely neve nem alap nélkül merült fel". A politikus jelezte továbbá: azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén frakciótársa, Németh Szilárd kövesse őt.

Kósa LajosFidesz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés