Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aggasztó a máltai újságíró elleni merénylet

| 2017. 10. 17. | 17:08:00
Az Európai Bizottság szóvivője szerint botrányos, ami történt.
Aggasztó a máltai újságíró elleni merénylet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aggodalomra ad okot a máltai oknyomozó újságíró ellen elkövetett tragikus kimenetelű, robbantásos merénylet, amelynek szálait ki kell bogozni - jelentette ki az Európai Bizottság (EB) szóvivője kérdésre válaszolva a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján kedden.

Margarítisz Szkínasz hangsúlyozta, Daphne Caruana Galizia meggyilkolása szörnyű bűncselekmény, az uniós bizottság bízik az igazságszolgáltatás sikerében. Az ügy komolyságát jelzi, hogy megoldásához a máltai hatóságok nemzetközi segítséget kértek - húzta alá a szóvivő.

A szóvivő botrányosnak nevezte a merényletet, melyet egyúttal célzott támadásnak minősített.
"Mindenkor garantálandó alapértékeink közé tartozik, hogy az újságírók nyomozhatnak, kellemetlen kérdéseket tehetnek fel, és beszámolhatnak mindarról, amit kiderítenek" - húzta alá az Európai Bizottság szóvivője.

Hétfőn az autójába rejtett pokolgéppel meggyilkoltak egy népszerű oknyomozó újságírónőt Máltán, aki korábban korrupcióval vádolta Joseph Muscat kormányfőt és feleségét.

Az 53 éves Daphne Caruana Galizia cikkei nyomán az offshore-botrányba keveredett kormányfő júniusban előrehozott választásokra kényszerült, a választásokon a történtek ellenére a miniszterelnök pártja, a Máltai Munkáspárt győzött.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés