Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki lepődött meg Románia hivatalos álláspontján?

| 2017. 10. 03. | 10:08:00
Még a végén a székelyek is felbátorodnak.
Ki lepődött meg Románia hivatalos álláspontján?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A román külügyminisztérium sajnálatát fejezi ki az alkotmányos rend megszegése miatt kirobbant katalóniai incidensekkel kapcsolatban, és kifejezi határozott támogatását Spanyolország szuverenitásának és területi egységének tiszteletben tartása iránt – írják az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A külügyminisztériunm közleményében kifejti:

egy ország belső rendjével kapcsolatos bármilyen akciónak tiszteletben kell tartania az illető ország alaptörvényét.

Megerősítik Románia korábbi álláspontját, amely tiszteletben tartja a nemzetközi jog azon előírását, miszerint egy ország határait nem lehet módosítani az érdekelt ország belegyezése nélkül.

Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, hogy jogot szerezzenek egy Spanyolországtól független állam létrehozására. A spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánította a – madridi alkotmánybíróság által felfüggesztett – szavazást, és a rendőrség több helyen intézkedett a betiltott függetlenségi referendum ellen. A katalán kormány adatai szerint 844 ember sérült meg a spanyol rendőrökkel a voksolás lehetőségéért folytatott küzdelemben, a legtöbben Barcelonában. A spanyol belügyminisztérium közölte, hogy az összetűzésekben a biztonsági erők 33 tagja is megsérült.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés