Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok halottja van a Las Vegas-i ámokfutásnak

| 2017. 10. 02. | 12:53:00
Egy szállodából nyitott tüzet egy férfi.
Sok halottja van a Las Vegas-i ámokfutásnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 50 halálos és legalább 200 sebesült áldozata van a Las Vegas-i támadásnak - jelentette be a város seriffje hétfő hajnali sajtótájékotztatóján.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén - tette hozzá.

Az incidens helyi idő szerint vasárnap este fél tizenegykor kezdődött a Mandalay Bay Hotel és Kaszinónál Jason Aldean énekes koncertjének vége felé. A TASZSZ orosz hírügynökség azt jelenttette a Hollywood Reporter című lap értesülése alapján, hogy a nézőkre a szálloda egyik erkélyéről lőtt a támadó.

A hatóságok lezárták a szállodák övezte, Las Vegas Strip nevű sugárútszakaszt és a 15-ös számú államközi főutat. A McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat más repülőtérre irányítottak át.

Szemtanúk által készített és az internetre feltett videofelvételeken automata fegyver vagy fegyverek ropogását lehet hallani a szállodánál, miközben pánikba esett koncertlátogatók menekülnek, illetve a földre esnek.

Szemtanúk elmondták a CNN hírtévé és a The New York Times című újság szerint, hogy utána terrorelhárító rendőrök kutattak a tettes után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés