Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sztrájkveszély a Metro üzleteiben

| 2017. 10. 25. | 20:44:00
Ha nincs megállapodás, nem dolgoznak.
Sztrájkveszély a Metro üzleteiben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a polcok feltöltésére sincs ember a Metro áruházaiban, ha csütörtökön nem tudnak megállapodni a béremelésekről, akkor sztrájkolhatnak a dolgozók - írja a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva a hvg.hu.

A portál megjegyzi: van olyan üzlet, ahol szinte kritikussá vált az emberhiány és elképesztően leterheltek az alkalmazottak.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön ül tárgyalóasztalhoz a cég vezetésével, ha nem sikerül megállapodniuk, akkor az érdekképviselet szerint elkerülhetetlen a sztrájk, ami - a Tesco sikerén felbuzdulva - leállást jelent majd.

"Nagy visszhangja volt az ágazatban a szeptemberi megmozdulásnak, a tescósoknak köszönhető, hogy a cégek elkezdték az érdemi tárgyalásokat és sok helyen előre hozták a januári, kötelező szakmunkás minimálbéremelést"

- mondta Karsai Zoltán, a KASZ új elnöke, aki eddig a multinacionális cég dolgozóit képviselte a szervezeten belül. Hozzátette: a példa nélküli akcióban 56 üzlet zárt be teljesen, 126 volt érintett valamilyen szinten és 4500 ember vett benne részt, vállalva, hogy kiesik egy-két napi bére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés