Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába kérte a polgármester

| 2017. 11. 20. | 11:10:00
Marad felfüggesztve, míg a vizsgálat le nem zárul.
Hiába kérte a polgármester
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a mai napon meghozott jogerős végzésével a V. L. kérelmező ügyében a polgármesteri tisztségéből történő felfüggesztést fenntartotta - olvasható a Nyíregyházi Törényszék honlapján.

A közlemény szerint "egy szabolcsi település önkormányzatának képviselő testülete 2017. október 30-án fegyelmi eljárás megindításáról döntött a polgármester ellen, s ezt követően  október 30-án kelt határozatával a polgármester jogviszonyát 30 napra felfüggesztette."

A tisztségéből felfüggesztett polgármester 2017. november 9-én kérte a felfüggesztés megszüntetését a bíróságtól - derül ki a törvényszék oldalán olvasható tájékoztatóból. 

A bíróság megítélése szerint a vizsgálat lefolytatásának zavartalansága érdekében indokolt a polgármester tisztségének fegyelmi eljárás ideje alatt történő felfüggesztése.

A végzés jogerős.

Mint arról a Szabolcsihír már korábban beszámolt, a szóban forgó polgármester Váradi László, Demecser első embere, akit október 30-án zárt ülésen, egyhangú szavazással mentett fel 30 napra polgármesteri tisztségéből a képviselő-testület, miután fegyelmi eljárást indított ellene. Ezt megelőzően a testület pénzügyi bizottságának ülésén hangzottak el olyan kijelentések, melyek alapján felmerült Váradi László "polgármesteri tisztségéből eredő kötelezettségek vétkesen megszegésének gyanúja", ez adott alapot a fegyelmi eljárás lefolytatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés