Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lázár: növelni kellene az egészségügyben és az oktatásban dolgozók bérét

| 2017. 11. 23. | 20:46:00
Az államigazgatásban még mindig sokan vannak.
Lázár: növelni kellene az egészségügyben és az oktatásban dolgozók bérét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyben és az oktatásban 2018-2022-ben jelentős béremelésre lenne szükség, ami nélkül nem lehet  felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz - hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége  (MGYOSZ) Gazdasági Csúcstalálkozó című rendezvényén, csütörtökön Budapesten.

Megjegyezte:

nem lesz érdemi változás az egészségügyben, ha nem tudjuk tovább emelni a béreket. 

Megerősítette azt a véleményét is, hogy az államigazgatásban még mindig sokan dolgoznak, ezért kedvezőnek tartaná, ha a létszámot csökkenteni lehetne. 

Jelezte, a kormány nagyon jelentős digitális, illetve közlekedési infrastrukturális fejlesztéseket tervez. Az e-kormányzást ki kell terjeszteni, a digitalizáció  gyorsítását pedig "magán kezdi a kormány" - mondta. Erre a kabinet 2018-2020 között mintegy 200 milliárd forintot költene a tervek szerint - tette hozzá.

Lázár János arról is szólt, hogy a kabinet a közúthálózat és a vasút nagyarányú korszerűsítését, fejlesztését határozta el,  "mert fontos az, hogy Európát, elsősorban a régiónkat ráhangoljuk Budapestre".

A közutak, az úthálózat fejlesztésére, bővítésére 2500 milliárd forintot, a vasúthálózat korszerűsítésére, javítására további 1000 milliárd forintot költhet a kabinet a következő években

- emelte ki.   

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés