Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint jó hír jött a nyugdíjasoknak

| 2017. 11. 15. | 15:06:00
Még karácsony előtt megkapják.
Megint jó hír jött a nyugdíjasoknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány az elmúlt évhez hasonlóan az idén is minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő polgárnak biztosít 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Balog Zoltán elmondta: mintegy 2,7 millió ember részesül a juttatásban, mindazok, akik 2017 decemberéig nyugdíjba mentek vagy mennek; a juttatást a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjkiegészítéssel és nyugdíjprémiummal növelt novemberi nyugdíjak postázása jelenleg is zajlik, és közölte: november 24-én megkezdődik az Erzsébet-utalványok postázása is.

Az utalványt várhatóan még a karácsonyi ünnepek előtt kézhez kapja minden belföldi nyugdíjas.

Balog Zoltán közölte: a miniszterelnök javaslatára a kormány döntött arról, hogy idén is biztosítja nyugdíjasoknak a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

Ezzel a gesztussal is szeretnék kifejezni, hogy megbecsülik az időseket és szeretnének ilyen módon is hozzájárulni az ünnepi készülődéshez, vásárláshoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés