Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyugdíjas eladók enyhíthetnek a munkaerőhiányon

| 2017. 11. 28. | 10:29:00
Olcsóbbak, megéri őket alkalmazni.
Nyugdíjas eladók enyhíthetnek a munkaerőhiányon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan a kiskereskedelemben is megjelenhetnek nagyobb számban a nyugdíjas szövetkezetek, mivel ezzel jelentős munkaerőköltséget takarítanak meg a cégek - írta kedden a Magyar Idők, amelynek érdekképviseletek illetékesei nyilatkoztak a témában.

Pontos statisztika ugyan nem áll rendelkezésre arról, hogy eddig mennyien helyezkedtek el a szövetkezeti formában, ám július óta már több mint 70 érdekközösség alakult meg.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára kiemelte:

a júliustól bevezetett nyugdíjasszövetkezeti modell jelentős járulékkedvezményt ad a munkaadóknak, így a nagy kereskedelmi láncok érdekeltek abban, hogy jelenlegi dolgozójukat ilyen formában foglalkoztassák tovább. A dolgozónak is megéri a konstrukció, mivel rugalmas időbeosztásban vállalhat munkát, ráadásul a szövetkezetek munkaerő-közvetítő szerepének köszönhetően egyszerűbb az álláshely felkutatása is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetője egyebek között elmondta: az alacsony dolgozói létszámok miatt nem számít arra, hogy a nyugdíjasok nagyobb számú megjelenése az aktív dolgozók kárára menne.

Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke hangoztatta, hogy a szövetkezeti modell a munkaerő közvetítésében is segít, ezért rendkívül fontos eszköz az idősek munkavállalásának ösztönzésére.

A 65 év felettiek 2,4 százaléka, 42 ezer fő vállal ma Magyarországon valamilyen munkát - derül ki a Magyar Idők írásából.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés