Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csabainé újra elindul Nyíregyházán

| 2017. 12. 20. | 16:08:00
Szabó Tündével egy választókerületben jelölik.
Csabainé újra elindul Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megállapodtak. Csabai Lászlónét indítja Nyíregyházán, az 1. számú választókerületben az MSZP és a DK.

Korábban már felröppent a hír, hogy Nyíregyháza volt polgármestere visszatérhet az országos politikába, szerdán a Szabolcsihír érdeklődésére pedig Csabai Lászlóné megerősítette a hírt:

az MSZP és a DK megállapodott, ennek értelmében ő indul a 2018-as parlamenti választásokon a két párt közös jelöltjeként.

Csabainé Szabó Tünde kihívója lesz, az államtitkárt a választókerület jelenlegi képviselőjének, Petneházi Attilának a helyén indítja a Fidesz-KDNP.

Ugyanebben a körzetben egyébként az Együtt is jelölt indulót,

novemberben jelentették be Nyíregyházán, hogy Lövei Csabát, a párt jelenlegi önkormányzati képviselőjét indítják a jövő tavaszi választáson.

Mint azt már korábban megírtuk, a Momentum Babosi Györgyöt indítja az egyesben, az LMP dr. Szoboszlay György Csabát, s bár még nem jelentették be, a Jobbik valószínűleg Lengyel Mátét.

Csabai Lászlóné 1986 -1990 között a városi tanács elnöke volt Nyíregyházán, majd a rendszerváltás utáni közgyűlésben önkormányzati képviselő. 1994-től 2010-ig (nyugdíjba vonulásáig) Nyíregyháza polgármestere volt. Országgyűlési képviselő volt 1994-1995 között (az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi listájáról), 1998-2002 között (az MSZP országos listájáról), illetve 2002-2006 között (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2. sz. országgyűlési választókerület). 2002-től lakásügyi kormánymegbízott is volt.

Pártjában különböző tisztségeket töltött be, jelenleg az MSZP megyei alelnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés