Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei szerint áron alul kelt el a volt BEAG-Universil

| 2017. 12. 20. | 16:49:00
Az Együtt képviselője úgy véli, az állami vagyon újabb felelőtlen vagy bűnös kiárusítása történik.
Lövei szerint áron alul kelt el a volt BEAG-Universil
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb milliárdos értékű állami ingatlan mélyen áron aluli eladása miatt tartott sajtótájékoztatót Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője. 

A köznyelvben Nyíregyházán BEAG-Universilként ismert ingatlanról van szó.

Az ingatlancsoport a Derkovits utcán található. Jelenleg Vállalkozói Park a neve a több üzemcsarnokot, irodát, raktárakat magába foglaló területnek.

Ez egy 5,5 hektáros ipari ingatlan, az Észak- Magyarországi Regionális Fejlesztési Holdingé volt, csakúgy mint a Szarvas utca 1-3. szám alatti 4 ezer négyzetméteres volt pártház, amit szintén gyanúsan olcsón, 95 millióért adtak el, nagy felháborodást okozva a városban - emlékeztetett a politikus.

Az Együtt megítélése szerint, ahogy a pártháznál, úgy itt is

az állami vagyon újabb felelőtlen vagy bűnös kiárusításával szembesültünk, ugyanis információnk szerint 330 millió forintért értékesítette a több mint 5 hektáros területet az állam - tette hozzá Lövei Csaba.

Hozzáértők szerint 1,5-2 milliárd forintra becsülhető a frekventált helyen lévő, több multicéggel körülvett ingatlan értéke. Úgy hallani, csak a területen legutóbb megépült üzemcsarnok kivitelezési költsége volt annyi, mint a teljes mostani eladási ár.

Ha a válasz beigazolja az információkat, akkor megtesszük a szükséges jogi lépéseket a feltűnő értékaránytalanságra hivatkozva – jelentette ki Lövei Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés