Hirdetés

Lövei szerint gyanúsan szaporodik Szabolcs megye lakossága

Szabolcsihír

2017.12.07. 15:19

Lövei szerint gyanúsan szaporodik Szabolcs megye lakossága

Felszólítja a kormánymegbízottat, hogy a határ menti tömeges beköltözéseket vizsgálja ki.

Hirdetés

Az Ukrajna és Magyarország közti nyugdíjmegállapodás felmondását a Bajnai-kormány már előkészítette, így a Fidesz-kormánynak csak az okmányokat kellett volna kicserélnie, ezt nyilvánvaló okokból mégsem tette meg - áll Lövei Csaba Szabolcsihírhez eljuttatott közleményében.

Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője elszomorítónak tartja, hogy a Fidesz a nyugdíjegyezménnyel próbál visszaélni, hiszen - mint írja - "minden jel arra mutat, hogy a választási győzelemhez a magyar nyugdíjkassza megcsapolása sem tabu nekik". 

Nem az a fő baj, ha valóban Magyarországra települt és életvitelszerűen itt élő emberek itt kapnak nyugdíjat, hanem az, hogy

ez egy közös ukrán-magyar politika maffia projektjévé vált és ide bejelentett, de valójában kinn élő emberek veszik igénybe tömegesen. 

Ráadásul ennek megelőzése mindössze ellenőrzési akarat kérdése lenne:

ha tucatnyian, sokszor százas nagyságrendben vannak egy ingatanba bejelentve és adott ember láthatólag nyugdíját felvenni lép be havonta egyszer az országba és megy is vissza, az nem tud nem szemet szúrni. De ugyanez a helyi választási szerveknek sem akar feltűnni - állítja a politikus. 

Bár régen is volt nyugdíjegyezmény, mégsem éltek vissza vele, mivel nem volt rá politikai szándék. Most van, mert a Fidesz a magyar nyugdíjkasszát a jelek szerint szavazatvásárlásra használja. 

Lövei Csaba szerint a sajtó és a pártok eddig a határon túli, listás mandátumot befolyásoló szavazatokkal foglalkoztak, holott ez a lényegi probléma, hiszen így a kormánypártok több tucat egyéni mandátumot befolyásolhatnak. 

Az Együtt önkormányzati képviselője

felszólítja Román István megyei kormánymegbízottat, hogy a - sajtóban megjelent hírek szerinti - határ menti tömeges beköltözéseket vizsgálja ki, és adjon számot róla a megye lakosságának. 

Lövei Csaba kikéri a Nemzeti Választási Irodától az ukrán és román határ menti választókerületek településre bontott összevető adatait a választópolgárok számáról a 2010, 2014 évi országgyűlési és a 2016-os népszavazásra vonatkozóan, illetve a jelenlegi 2017-es aktuális adatokat.

"Ha ez megerősíti a gyanúnkat, abban az esetben a választás rendjének megsértése okán az Együtt feljelentést fog tenni" - teszi hozzá végezetül Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője.
Lövei Csabanyugdíjkassza

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés