Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei szerint gyanúsan szaporodik Szabolcs megye lakossága

| 2017. 12. 07. | 16:19:00
Felszólítja a kormánymegbízottat, hogy a határ menti tömeges beköltözéseket vizsgálja ki.
Lövei szerint gyanúsan szaporodik Szabolcs megye lakossága
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ukrajna és Magyarország közti nyugdíjmegállapodás felmondását a Bajnai-kormány már előkészítette, így a Fidesz-kormánynak csak az okmányokat kellett volna kicserélnie, ezt nyilvánvaló okokból mégsem tette meg - áll Lövei Csaba Szabolcsihírhez eljuttatott közleményében.

Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője elszomorítónak tartja, hogy a Fidesz a nyugdíjegyezménnyel próbál visszaélni, hiszen - mint írja - "minden jel arra mutat, hogy a választási győzelemhez a magyar nyugdíjkassza megcsapolása sem tabu nekik". 

Nem az a fő baj, ha valóban Magyarországra települt és életvitelszerűen itt élő emberek itt kapnak nyugdíjat, hanem az, hogy

ez egy közös ukrán-magyar politika maffia projektjévé vált és ide bejelentett, de valójában kinn élő emberek veszik igénybe tömegesen. 

Ráadásul ennek megelőzése mindössze ellenőrzési akarat kérdése lenne:

Bár régen is volt nyugdíjegyezmény, mégsem éltek vissza vele, mivel nem volt rá politikai szándék. Most van, mert a Fidesz a magyar nyugdíjkasszát a jelek szerint szavazatvásárlásra használja. 

Lövei Csaba szerint a sajtó és a pártok eddig a határon túli, listás mandátumot befolyásoló szavazatokkal foglalkoztak, holott ez a lényegi probléma, hiszen így a kormánypártok több tucat egyéni mandátumot befolyásolhatnak. 

Az Együtt önkormányzati képviselője

felszólítja Román István megyei kormánymegbízottat, hogy a - sajtóban megjelent hírek szerinti - határ menti tömeges beköltözéseket vizsgálja ki, és adjon számot róla a megye lakosságának. 

Lövei Csaba kikéri a Nemzeti Választási Irodától az ukrán és román határ menti választókerületek településre bontott összevető adatait a választópolgárok számáról a 2010, 2014 évi országgyűlési és a 2016-os népszavazásra vonatkozóan, illetve a jelenlegi 2017-es aktuális adatokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés