Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig nincs döntés a polgármester sorsáról Demecserben

| 2017. 12. 15. | 16:19:00
Kedden ismét összeül a testület.
Még mindig nincs döntés a polgármester sorsáról Demecserben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár úgy tűnt, a demecseri képviselő-testület e heti ülésén sikerül dűlőre jutnia a polgármester ügyét illetően, a fegyelmi ügyet tárgyaló testületi ülésen nem született döntés.

Mint arról a Szabolcsihír beszámolt, olyan dolgok merültek fel a gazdasági bizottság ülésén, amelyek miatt a város képviselői egyhangúlag döntöttek arról október végén, hogy fegyelmi eljárást indítanak Váradi László polgármester ellen. Egyidejűleg 30 napra állásából is felfüggesztették. Váradi László ugyan bírósági úton szerette volna visszakapni hivatalát, ám keresetét elutasították. Sőt, közben a testület meghosszabbította a felfüggesztést, miközben elkészült a vizsgáló bizottág anyaga, melyet a képviselők kézhez kaptak. Az ülésre meghívták Váradi Lászlót és ügyvédjét is.

A keddi ülésen azonban nem sikerült döntést hozni. Mint Kiss Gyulától, a vizsgáló bizottság elnökétől megtudtuk: a polgármester ügyvédje háromórás beszédében igyekezett megcáfolni a bizottság jelentésében felsorakoztatott állításokat.

Ezek után mindent újra át kellett beszélnie a testületnek, amely úgy döntött, nem hoz döntést azonnal, él a lehetőséggel, hogy 8 napon belül újra összeülhez a döntéshozatalra.

Péntek reggelre elkészült a 28 oldalas jegyzőkönyv, amelyről a képviselők zárt ülésen döntenek december 19-én. Ekkor már nem lesz jelen az ügyvéd és az érintett sem, a kiküldött anyagba új elem nem kerülhet, ott és arról kell dönteni, ami a jelentésben szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés